福建11选5直播: 木屋也時尚-低能耗的波希米亞鄉居

案例來源:
//www.designboom.com
案例標簽:
所在國家:
捷克 
用途:
  • 住宅
  • 旅游
結構:
  • 這棟愜意的鄉居位于東波希米亞的一個小鎮附近

    福建11选5加奖 www.ckfgl.icu 這棟愜意的鄉居位于東波希米亞的一個小鎮附近

  • 抬高的地臺打造出靈活多變的舒適空間

    抬高的地臺打造出靈活多變的舒適空間

  • 南面的地臺可以作為休閑區,在這里看看書,欣賞花園景色

    南面的地臺可以作為休閑區,在這里看看書,欣賞花園景色

  • 廚房和餐廳可以看到外面的鄉野景致

    廚房和餐廳可以看到外面的鄉野景致

  • 二層的機動空間

    二層的機動空間

  • 房屋主要使用輻射式地暖 ,還有一個火爐

    房屋主要使用輻射式地暖 ,還有一個火爐

  • 起居室和廚房組合成一個大的開放空間,僅用家具間隔

    起居室和廚房組合成一個大的開放空間,僅用家具間隔

  • 木屋也時尚-低能耗的波希米亞鄉居
  • 木屋也時尚-低能耗的波希米亞鄉居

案例詳情:

【簡介】

木屋也時尚-低能耗的波希米亞鄉居

布拉格的ASGK建筑工作室在捷克鄉間的一片土地上,設計建造了一棟供家庭使用的堅固舒適的木結構房屋。房屋周圍的森林、流水、植物營造出一派祥和的自然景象。這棟木屋在設計和施工時考慮到了與鄰近村落的建筑風格相呼應。木屋的別致之處在于屋頂呈現出兩種傾斜度和高度,同時外墻面安裝了一系列正方形的窗子,這些窗子有的可以打開,有的可以隱藏或者滑到墻面背后,巧妙地為房屋內部提供了充足的自然光。

屋內的空間采用開放式功能區分隔方式。起居室和廚房只用家具做了劃分,南側抬高的平臺可以作為休閑區、閱讀區和花園觀景區。非傳統的傾斜屋頂提供了高度上的優勢,被利用來設計了一個小二層,在這里可以俯瞰木屋的公共區域,居住者也可以把它作為小型儲物空間。整棟房屋內外選材一致,寬大的無框玻璃窗將它與外面的綠地緊密結合,也確保了持續的自然采光。

這棟木屋被預設為低能耗住宅,多種技術和建材的綜合運用使房屋可以適應四季的變化,確保使用者全年都有舒適的居住環境。

構造設計:
•木質構架結構的設計選用了KVH建筑木材
•屋頂和外墻一樣,使用了鉚釘固定的定向結構刨花板和纖維板 
•內墻使用承重的KVH支柱,兩面釘定向結構刨花板構成
•非承重部分使用的是雙層石膏板,板材厚度10厘米 
•屋內濕區使用了防潮石膏板
•墻體使用18厘米厚的礦物棉保溫層,外包4厘米厚的纖維板
•屋頂包括18厘米厚的保溫層,以及外部8厘米厚的纖維板和內部4厘米厚的纖維板
•地面使用了總厚度為20厘米的保溫層
•窗子設計采用的是木框架搭配填充惰性氣體的三層隔熱玻璃


【原文】

ASGK design crafts low-energy house in the bohemian countryside

Located on a piece of land in the countryside of Czech republic, Prague-based studio ASGK design has built a compact and comfortable timber refuge for a family surrounded by a peaceful setting of natural flora, woodland and water. The neighboring village buildings were taking into account of the realized design of ‘House Zilvar’. The roof displays two variations of pitches and heights, while the façade is punctuated with a range of square-shaped windows – ranging from being operable, hidden or placed behind the façade to subtly let light permeate into the interior.

The space is divided into organized programs with an open-plan format. The living room and kitchenette form is divided only by furniture, and a raised platform facing south serves as a zone for relaxation, reading and presents a view of the garden outside. Taking advantage of the height created by the unconventional pitches, a second level has been added, overlooking the communal area and serves as a small niche. With the consistent material palette seen inside and out, the whole house is constantly related to the green exteriors- supported by the large, frame-less glazing- which ensures there is a constant flow of natural light entering.

Designed to be a low-energy house; techniques and materials were used to protect the house from all seasons and make sure it is a comfortable living environment all year round.

Structural design:
•The timber frame structure is designed using KVH construction timber profiles.
•The roof covering is constructed from nailed covered OSB and fiberboard, as for the external walls.
•The internal walls made from load-bearing KVH columns are covered by OSB on both sides.
•Non-load-bearing partitions are designed using a double-covered 100 mm thick plasterboard system.
•Moisture-resistant plasterboard is used in rooms with high moisture conditions.
•The walls contain 18cm thick mineral wool insulation with 4cm fiberboard on the exterior.
•The roof contains 18cm thick insulation, with 8cm fiberboard externally and also 4cm fiberboard internally.
•The ground floor flooring uses insulation with a total thickness of 20cm.
•Windows are designed from wood profile with insulated triple glazing filled with inert gas.

同類產品

我的收藏夾
購物車
已添加到收藏夾!